Razboi rece in Adriatica si Mediterana: „Iata cum a respins marina militara a Italiei navele rusesti in Adriatica”. Amiralul Cavo Dragone: „Nu le-am dat drumul nicio clipa”

Seful Statului Major al Apararii din Italia, amiralul Cavo Dragone, a relatat intr-un interviu pentru La Repubblica provocarile cu care s-au confruntat navele italiene din partea fortelor Rusiei in Marea Adriatica.

Amiralul a dezvaluit in interviu ca si-a petrecut ultimele saptamani supervizand operatiunile de contracarare a manevrelor rusesti in marile Italiei. El spune ca in Adriatica are loc un adevarat „razboi rece”.

„In Mediterana exista deja o competitie constanta. Vechea idee de pace nu mai exista: trecem direct de la competitie la criza, care risca sa se transforme in conflict”, a explicat amiralul.

Insa si si Marea Adriatica au loc incidente: „A fost o operatiune de patrulare (a Rusiei), contracarata imediat de actiunea Marinei noastre. Nu a fost o confruntare intre NATO si rusi sau intre americani si rusi: portavionul Truman se afla in acele ape, dar a actionat sub comanda SUA. Fortele italiene au fost cele care au luat contramasuri”.

Razboi rece in Adriatica si Mediterana: „Iata cum a respins marina militara a Italiei navele rusesti in Adriatica”. Amiralul Cavo Dragone: „Nu le-am dat drumul nicio clipa”

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Tirana și strănutul albanez – despre călătoria mea în Albania (I)

Am aterizat pe micul aeroport Nënë Tereza tîrziu în noapte, după ce schimbasem avionul în München, nu există cursă directă București-Tirana, trebuie să zbori...

Impresiile unor clujeni, în vacanță la mare în Albania: ”E incredibil de curat! Avem mult de învățat de la acești oameni”

Litoralul din Albania este tot mai atractiv și pentru clujeni. Vladimir și Carmen au ajuns în satul Ksamil, de unde zilnic fac excursii în...

Guvernul din Muntenegru a căzut din cauza relațiilor sale cu Biserica Sârbă

Sâmbătă, guvernul din Muntenegru a căzut în urma unui vot de neîncredere datorat relațiilor sale cu puternica Biserică Ortodoxă Sârbă. Cu 50 de voturi pentru...

Prima vacanță în Albania a unor turiști români: „Când mergi pe partea din spatele plajei parcă ești în Ucraina după război”

Unii turiști români au renunțat la destinațiile tradiționale pentru vacanța de vara și explorează locuri noi, anul acesta. Este cazul unei familii care a mers...